Kocaeli toplu taşımada kış tarifesi başlıyor Kocaeli toplu taşımada kış tarifesi başlıyor

Antalya'da Dramatik Boşanma Hikayesi

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Ü.Y. ile Rus asıllı Türk vatandaşı Hanna Y.'nin 14 yıllık evlilikleri, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle sorunlu bir hal aldı. Çıkan tartışmaların ardından Ü.Y., 2 ay önce evi terk etti ve boşanma davası başlatan Hanna Y., çocuklarıyla birlikte yeni bir hayata başlamaya çalıştı.

Ev Satışı ve Dramatik Tahliye

Bugün, icra memurları tarafından gelen haberle Hanna Y.'ye, eşi Ü.Y. tarafından evin satıldığı ve hemen tahliye edilmesi gerektiği bildirildi. Eşyalar, asansörlü taşımacılık firmasıyla çıkarılırken, Hanna Y. ve ikiz kızları E. ve H. (11) üzerlerinde pijamalarla sokağa atıldı.

Çaresizlik ve Gözyaşları

Anne ve kızları, evden çıkarıldıkları an gözyaşları içinde kaldı. Hanna Y., soğuk havada nereye gideceklerini bilemediklerini söyledi. İcra memurları, evi terk eden eşin talebi üzerine bu zor duruma düşen aileyi sokağa bıraktı.

Baba İçin Korkunç Sözler ve Çocukların Dramı

Hanna Y.'nin ikiz kızları, babalarını arayarak yardım istediklerini ancak babalarının "Sokakta kalın, bana ne" dediğini ifade etti. İkizlerden H.Y., babalarının kendilerini terk ettiğini ve annelerinin çalışmadığını belirterek zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Yardım Çağrısı ve Kamu Desteği

Hanna Y. ve kızları, sokakta kalmanın zorluklarıyla karşı karşıya. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu dramatik duruma müdahale ederek geçici sığınma yerleri temin etmek üzere çalışma başlattı.

Eşin Suskunluğu ve Dramın Derinlikleri

Doç. Dr. Ü.Y., konu hakkında açıklama yapmak istemediğini belirtti. Bu trajik olay, aile içi şiddetin ve çocuk hakları ihlallerinin önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Aynı zamanda, kamunun bu tür dramatik durumlara nasıl müdahale edebileceğini düşündürüyor.

Editör: Fatih KARAKAYA